Doe mee!

Sport Heroes Events: een geweldige beleving!

Het was een leraar die na afloop van de Sport Heroes Survivalrun Challenge in Zwolle de spijker op z’n kop sloeg. Op het veld, waar de 250 leerlingen deelnamen aan deze sportieve ochtend, zei ze: “Wat hebben deze sporters ons vandaag een prachtig cadeau gegeven!’’

Inmiddels is het schooljaar voorbij en al vanaf het begin van het schooljaar vonden er mooie events plaats. De Sport Heroes Experiences van september t/m oktober; een sportochtend of -middag op de school, waarbij diverse lokale sportverenigingen de leerlingen kennis laten maken met hun sport, zodat de leerlingen een beeld van mogelijke sporten krijgen en zij een keuze kunnen maken voor clinics die gedurende het schooljaar gegeven worden op de school. Later in het schooljaar volgden de Sport Heroes Challenges en Sport Heroes Battles. Dit zijn regionale evenementen georganiseerd door Special Heroes Nederland. In 22 gemeenten, kwamen meer dan 6000 leerlingen uit het speciaal onderwijs afgelopen schooljaar weer in aanraking met verschillende sporten. Ze werden bijgestaan door hun leraren en begeleiders. Ook wij sluiten ons aan bij de woorden van die leraar uit Zwolle. Oscar Elsinga, projectleider Events Special Heroes: “Het waren weer prachtige evenementen, zeer geslaagd. Wij zijn apetrots op de leerlingen, op al die geweldige scholen, betrokken gemeenten, sportverenigingen en vrijwilligers. Evenals onze sponsoren/partners die ons gesteund hebben afgelopen schooljaar.”

Alle events, van Sport Heroes Voetbal Battles, Art Heroes Dance Battles tot aan de verschillende clinics zijn door het hele land door vele duizenden leerlingen bezocht. Ook was er veel belangstelling voor Sport Heroes Survivalrun Challenge. Maar wat vooral opviel was het enthousiasme, bevlogenheid, de blijdschap en de saamhorigheid van de leerlingen. “Ik vond het fantastisch om weer veel events te organiseren met alle betrokken partijen. Het enthousiasme en gedrevenheid van de leerlingen is zo leuk en vooral zo mooi om mee te maken. Mede dankzij uw bijdrage is afgelopen schooljaar voor alle deelgenomen leerlingen een onvergetelijk event geworden door heel het land. Bedankt!”, aldus Oscar Elsinga.

Ook aankomend schooljaar zetten wij ons weer in om het sporten voor mensen met beperking te stimuleren en vinden er weer verschillende evenementen plaats. Wij verwelkomen jullie graag weer vanaf de start van het nieuwe schooljaar!