Doe mee!

Speciale afsluiting Streetsoccertoernooi in het teken van inclusiviteit

Special Heroes Nederland heeft vrijdag 6 februari een geweldige donatie ontvangen van maar liefst € 7.356,88 met dank aan sponsoren, vrijwilligers en alle deelnemers van het StreetSocces toernooi én Rotary Club Hengelo-Driene.

“Iedereen heeft recht op gelijke kansen”

Dat de Rotary Club Hengelo-Driene samen met Hengelo Sport voor de 9e keer het StreetSoccer toernooi succesvol organiseert is al noemenswaardig. Circa 800 leerlingen in 142 teams van 22 scholen voor primair onderwijs uit Hengelo en dit jaar ook uit Deurningen die per leeftijdscategorie strijden om de (fairplay) prijzen in het (4 tegen 4) Heutink ICT Rotary Streetsoccer toernooi dat gehouden wordt van 7 – 10 Februari 2023 in Hangar 11 op het vliegveld Twente. Daaraan toegevoegd circa 100 scholieren van het special onderwijs in Hengelo die in het KTR Special Heroes toernooi verschillende sporten beoefenen. De ruim 80 sponsoren van dit evenement zorgen er niet alleen voor dat deze toernooien kunnen plaatsvinden maar ook voor een mooie gift aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo-Borne en de Stichting Special Heroes Nederland. Ook de circa 900 deelnemers hebben hier (ingezamelde) bijdragen aan geleverd. Dit symboliseert de basisgedachte van dit evenement: actief sporten om anderen actief te laten sporten!

Dit jaar was Wout Brama als speciale gast bereid gevonden om tijdens de sponsorbijeenkomst en de prijsuitreiking te komen vertellen over een nieuw kinderboek dat hij samen met Maud Roetgering schrijft. De twee actieve profvoetballers van FC Twente zijn de initiatiefnemers van dit boek. Wout & Maud zijn in dit kinderboek de hoofdrolspelers die voetbal-avonturen beleven maar er is ook sprake van een subtiele maatschappelijke boodschap gericht op inclusiviteit, diversiteit en homo-acceptatie in de voetballerij. Het boek verschijnt in mei 2023.

De organisatie is trots op de ontwikkeling van het evenement. De directe en indirecte impact van dit evenement groeit en de tiende editie in 2024 zal er zeker komen, aldus Peter Bebseler, de voorzitter van het evenement.