Doe mee!

Leerlingen De Stroom (VSO) structureel aan de slag met Art, Healthy en Sport

Djembee, voetbalactiviteiten, t-shirt ontwerpen, ninja warrior, fruit proeven: dat en nog meer was afgelopen dinsdag allemaal mogelijk voor de leerlingen van de Stroom in Dordrecht tijdens de ‘Vita on Tour’ dag. De voortgezet speciaal onderwijs school voor leerlingen van 12 tot en met 20 jaar met een verstandelijke beperking wil samen met de gemeente Dordrecht, Dordt Sport, Cultuurcentrum het Energiehuis en Special Heroes Nederland een structureel aanbod bieden aan haar leerlingen op het gebied van Art, Healthy en Sport. De kick-off van afgelopen dinsdag is nog maar het begin want na de zomer zal het volledige plan van de organisaties leiden naar mooie workshops en clinics met als doel dat de leerlingen deze activiteiten niet alleen op school doen maar ook na school in de thuissituatie in hun vrije tijd.

De Stroom is met haar enthousiaste leerkrachten op veel gebieden al heel actief en heeft nu samen met eerder genoemde organisaties gewerkt aan een meerjarenplan om de activiteiten structureel neer te zetten op school. Juist voor de deze doelgroep is het prettig om binnen de veilige omgeving van de school kennis te maken met nieuwe activiteiten en zo te ontdekken wat ze leuk vinden en te ervaren wat een gezonde en actieve leefstijl is. Vandaag was alvast een mooi begin en een geweldige ervaring voor leerlingen, school en aanbieders!

De Stroom maakt onderdeel uit van Spon, de organisatie in passend onderwijs in de regio Dordrecht die onderwijs en begeleiding biedt aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met en specifieke onderwijs- en ondersteuningsvraag.