Doe mee!

Lancering activiteiten Spelenderwijs Bewegen

Bewegen in eigen omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking

Spelenderwijs Bewegen is een project om mensen met een verstandelijke beperking meer te laten bewegen in hun eigen omgeving. Door alledaagse materialen op een vindingrijke manier te gebruiken, kunnen deelnemers worden uitgedaagd om op een andere manier te gaan bewegen en spelen. Daarom hebben Uniek Sporten Brabant en Special Heroes Nederland in samenwerking met Calo Windesheim en SSPUIZ diverse activiteiten ontwikkeld voor zorginstellingen met de doelgroep verstandelijke beperking. Alle activiteiten zijn samengebracht onder de noemer ‘Spelenderwijs Bewegen: bewegen in eigen omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking’ en vanaf nu gratis beschikbaar. Het ontwikkelde materiaal (leskaarten en instructievideo’s) is bedoeld om onder andere bewegingsagogen, PMT’ers, jongeren zelf en hun groepsbegeleiders tools in handen te geven om te kunnen sporten en bewegen.

De video-opnames van de instructievideo’s zijn gemaakt tijdens een ontwerpsessie bij Stichting Dichterbij te Venray. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking die in hun eigen woonomgeving aan de slag kunnen met bewegen.

Benieuwd naar het resultaat en zelf aan de slag? Download dan (gratis) de leskaarten en korte instructievideo’s op de Special Heroes Campus .

Wie tijd wil besparen kan via Nijha handige gymtassen aanschaffen waarin alle benodigde materialen voor een activiteit zijn verzameld. In de juiste hoeveelheid, van hoge kwaliteit en natuurlijk alvast op maat gemaakt: www.nijha.nl/specialheroes  

Campus Special Heroes Nederland

De Campus van Special Heroes Nederland is het informatieportaal voor professionals over bewegen en sporten van mensen met een beperking in de vrijetijdsbesteding. Met scholingen, lesboeken, tipkaarten, video’s en meer. Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een beperking door een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod te creëren op de gebieden sport & bewegen, kunst & cultuur, werk & participatie en voeding & gezondheid.

Uniek Sporten Brabant

SSNB zet zich in voor het programma Uniek Sporten Brabant. Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast sportaanbod. Ook staan hier de contactgegevens van alle beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant. Deze beweegcoaches bieden mensen met een beperking of chronische aandoening gratis hulp bij het vinden van een passende beweegactiviteit. Ook ondersteunen ze bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje.

 

Neem voor meer informatie over het project ‘Spelenderwijs Bewegen’ contact op met Kris Boneschansker, regionaal projectleider Special Heroes Nederland, via kboneschansker@specialheroes.nl