Doe mee!

Inspirerende scholing Gedrag (g)een probleem

Hoe ga je om met gedragsproblematiek binnen de jeugdsport? Wat doe je bijvoorbeeld met brutaal gedrag van jongeren in en rondom het trainingsveld? En wat kun je aanpassen binnen je training om beter aan te sluiten bij deze jonge sporters?

Deze vragen stonden centraal tijdens de scholing Gedrag (g)een probleem op woensdag 1 november in Blok 0180 van Jongerenwerk Barendrecht met deelname van ruim 20 trainers en coaches. Het doel: een succesvolle training voor zowel de trainer als de jongere. De scholing werd aangeboden aan trainers in de gemeente Barendrecht op initiatief van regisseur van het lokale preventie- en sportakkoord Wouter van der Pas.

Na een openingswoordje van wethouder Margot Stolk startte ervaringsdeskundige Nathan Robben met een korte inleiding over het vroegtijdig signaleren van moeilijk verstaanbaar gedrag. De deelnemers ervaarden daarna in de praktijk en aan de hand van videobeelden wat de invloed kan zijn van de trainer op het ontstaan van gedrag en hoe dit zich mogelijk uit binnen een sportactiviteit. Als afsluiting werden tijdens een interactief gesprek handvatten en tips aangereikt om toe te passen op de doelgroep.

De boeken ‘Begrijp ik jou?’ (handreiking voor moeilijk verstaanbaar gedrag binnen beweegsituaties) en ‘Plezier in bewegen voor ieder kind’ sluiten goed aan op de scholing. Praktische leerboeken met handvatten, informatie over theorieën en methodieken en leskaarten met concrete beweegactiviteiten om kinderen plezier in sporten en bewegen te geven. Info op Campus.

Ook interesse om deze scholing te volgen of te organiseren? Neem contact op voor de mogelijkheden via info@specialheroes.nl