Doe mee!

Fit in en op De Meentschool door Sport Heroes

De oudere leerlingen van de openbare speciaal onderwijsschool De Meentschool volgen in november en december een aantal sportclinics. Zij fitnessen onder begeleiding van René Beertema in het Sportcentrum van Nico Jager.

De sportclinics zijn onderdeel van het Sport Heroes programma dat nu voor het tweede jaar op de school draait. Sport Heroes is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen binnen het speciaal onderwijs. Gestart vanwege het feit dat kinderen en jongeren met een beperking aanzienlijk minder sporten. Met dit programma willen we leerlingen van 6 tot 19 jaar laten ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn. Het doel van het programma is niet alleen verbetering van fysieke fitheid en gezondheid, maar het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en uitbreiding van de leefwereld van de leerlingen. Tegelijkertijd maken sportverenigingen en -instanties kennis met de doelgroep, waarbij Special Heroes ondersteuning biedt.

De leerlingen van De Meentschool hebben inmiddels kennis gemaakt met Boksen, Freerunning, Bmxen en een echte Survivalrun in Havelte. Het motto in deze sportclinics is gewoon doen wat gewoon kan en aanpassen wat aangepast moet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer je een kijkje in de sportschool neemt, sta je er versteld van hoe hard de leerlingen werken en hoe lang ze dit volhouden. Al snel worden de koppies wat roder van de inzet, maar ze geven niet op. Zelfs leerlingen die normaal gesproken niet veel zin hebben in een sportles weten onderdelen te vinden die ze erg graag doen en verlaten na een uurtje met een grote glimlach de fitnessruimte. Dat is waar Stichting Special Heroes Nederland voor gaat, want meedoen gun je iedereen!