Doe mee!

Actie #metersvoormeedoen geeft leerlingen speciaal onderwijs sportplezier

Sport Heroes Multisport Challenge Zwolle

Vrijdag 1 juli hebben bijna 200 leerlingen van SBO de Sluis, SBO de Brug, SBO Facet, OC de Twijn en de Enkschool meegedaan met een Sport Heroes Multisport Challenge Zwolle, een sportdag voor leerlingen uit het speciaal (basis)onderwijs. De sportdag werd georganiseerd door Hogeschool Windesheim, Sportservice Zwolle en Special Heroes Nederland.

Een leuke, sportieve dag

De leerlingen begonnen enthousiast aan de activiteiten na een high five van Vita, de mascotte van Special Heroes Nederland. Daarna hebben ze kennis kunnen maken met verschillende sporten verzorgd door regionale sportaanbieders. Zo konden de leerlingen kennis maken met freerunnen, rolstoelbasketbal, klimmen, ClubExtra, frisbee, circus en VR. Na een geslaagde dag gingen de leerlingen moe maar voldaan naar huis met een medaille en flyers van de sportaanbieders op zak.

Stimuleren sportdeelname bij kinderen met een beperking

Deze sportdag is georganiseerd omdat sportdeelname van kinderen met een beperking nog steeds achterloopt in vergelijking met kinderen zonder een beperking. Kris Boneschansker van Stichting Special Heroes Nederland zegt hierover:

“Het idee achter deze Sport Heroes Challenge is om leerlingen uit te dagen nieuwe sporten te proberen en ze te laten ontdekken hoe leuk het is om samen te sporten en bewegen. Wie weet worden ze zo enthousiast dat ze lid willen worden van een vereniging om structureel plezier te beleven aan die sport.”

.               

Inzamelingsactie #metersvoormeedoen

Deze sportdag is mede mogelijk gemaakt door de inzamelingsactie van Renee en Pieter-Jan onder de naam #metersvoormeedoen. Zij fietsen 25.000 km, van Mexico naar Argentinië, en halen daarbij geld op voor Special Heroes Nederland. Zij voelen zich bevoorrecht dat ze de mogelijkheden en middelen hebben om dit avontuur aan te gaan.

“Wij weten dat het voor mensen met een beperking niet altijd voor de hand ligt om mee te doen aan de maatschappij. Daarom vinden wij het uiterst belangrijk dat er een gelijk speelveld is voor iedereen. Een speelveld waar iedereen kan meedoen, gelijke kansen krijgt en eenieder zich een waardig mens kan voelen!”

Mede dankzij een deel van de opbrengst heeft Special Heroes Nederland samen met Sportservice Zwolle en Hogeschool Windesheim de sportdag kunnen financieren.

Je kunt de belevenissen van Renee en Pieter-Jan volgen via Polarssteps. En je kunt op Gofundme meer lezen (of een donatie doen) over hun motivatie om hun avontuur te koppelen aan Special Heroes Nederland.