Sport Heroes

"Als wij ervoor zorgen dat leerlingen lid zijn van een sportclub, dan hebben ze maatjes op de vereniging en iets te kletsen op hun niveau. Het sociale aspect is zó belangrijk! Special Heroes is een prachtig programma om kinderen en jongeren bij een club te krijgen." (Nanske Lahaye, directeur Het Prisma)

Verkiezing SO / VSO

Eerste verkiezing Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019!
Werk jij op de sportiefste S(B)O-school van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019’! Al jaren wordt voor het reguliere onderwijs jaarlijks de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ georganiseerd. Dat er ook in het speciaal onderwijs heel veel moois gebeurt op het gebied van bewegen weten wij bij Special Heroes Nederland natuurlijk allang! De KVLO en Special Heroes Nederland hebben samen het initiatief genomen om ook het speciaal (basis)onderwijs te betrekken in deze verkiezing. We zijn dan ook heel erg blij dat dit jaar voor het eerst de verkiezing voor het speciaal (basis)onderwijs met medewerking van de gemeente Den Haag, de Haagse Hogeschool en nog enkele andere partners georganiseerd kan worden. Net als bij het reguliere onderwijs is de verkiezing het ene jaar voor het speciaal basisonderwijs (SO) en het andere jaar voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Het VSO had afgelopen jaar de primeur met als winnaar de Aventurijn uit Almere.

Deelname 
Elke school in het speciaal (basis)onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school voldoende en kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs worden gegeven en er ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Dit alles wordt georganiseerd met een duidelijke visie en neemt een duidelijke plaats in de school in. Deelnemende scholen zijn uiteraard in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School.
Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.
 
Finale 
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen maximaal drie scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 25 leerlingen (groep 7/8, leeftijdscategorie 10-12 jaar) naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 10 april 2019 tijdens de finale op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de felbegeerde titel ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent bewegingsonderwijs en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden.
 
Prijzen 
Naast de titel ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019’ ontvangt de winnaar ook een mooie prijs die we nog even geheim houden. Uiteraard gaan ook de andere genomineerde scholen niet met lege handen naar huis. Ook is er een prijs voor de beste podiumpresentatie.
 
Aanmelden 
Klik hier voor het aanmeldformulier en lees hier meer over de spelregels. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2019 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.