Sport Heroes

"Als wij ervoor zorgen dat leerlingen lid zijn van een sportclub, dan hebben ze maatjes op de vereniging en iets te kletsen op hun niveau. Het sociale aspect is zó belangrijk! Special Heroes is een prachtig programma om kinderen en jongeren bij een club te krijgen." (Nanske Lahaye, directeur Het Prisma)

Verkiezing SO / VSO

Eerste verkiezing Sportiefste VSO-school van Nederland 2018

Al jaren wordt voor het reguliere onderwijs jaarlijks de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ georganiseerd. Dat er ook in het speciaal onderwijs heel veel moois gebeurt op het gebied van bewegen weten wij bij Special Heroes Nederland natuurlijk allang! De KVLO en Special Heroes Nederland hebben samen het initiatief genomen om ook het speciaal (basis)onderwijs te betrekken in deze verkiezing. We zijn dan ook heel erg blij dat deze eerste verkiezing voor het speciaal onderwijs met medewerking van de gemeente Nijmegen, de HAN Nijmegen en nog enkele andere partners georganiseerd kan worden.

Net als bij het reguliere onderwijs is de verkiezing het ene jaar voor het speciaal basisonderwijs (SO) en het andere jaar voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Dit jaar is het de beurt aan het voortgezet onderwijs. Dus werk jij op de sportiefste VSO-school van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste VSO-school van Nederland 2018’!

Deelname

Elke school in het voortgezet speciaal onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school, behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Bovendien worden leerlingen gestimuleerd tot een actieve en gezonde leefstijl. Deelnemende scholen zijn uiteraard in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.

Finale

Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen maximaal drie scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 24 leerlingen (leeftijdscategorie 13-15 jaar) naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 11 april 2018 tijdens de finale op het sportcomplex van de HAN in Nijmegen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VSO-school van Nederland 2018’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden.

Prijzen

Naast de titel ‘Sportiefste VSO-school van Nederland 2018’ ontvangt de winnaar ook een mooie prijs die we nog even geheim houden. Uiteraard gaan ook de andere genomineerde scholen niet met lege handen naar huis.

Aanmelden

Klik hier voor het aanmeldformulier en lees hier meer over de spelregels. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2018 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.