Iedereen kan een HELD zijn!

Special Heroes laat kinderen en jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Het is een stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen.

Veelgestelde vragen

 • ik ben ouder/ verzorger en wil graag dat mijn kind kennis maakt met Special Heroes. Hoe doe ik dit?

  De keuze om aan Special Heroes deel te nemen kunt u stimuleren bij de vakleerkracht bewegingsonderwijs of bij het management van de school van uw kind. Deze kunnen uiteraard contact opnemen met de regionaal projectleider in uw regio of bel T 06 10 95 47 76 voor meer informatie.

 • Wat kan onze gemeente bijdragen aan het programma Special Heroes op de scholen in onze gemeente?

  Gemeenten zijn voor het programma Special Heroes een onmisbare schakel en samenwerkingspartner. Zo hebben gemeenten mogelijkheden voor het inzetten van een combinatiefunctionaris, die veel ondersteuning kan bieden bij het proces om leerlingen structureel te laten sporten en bewegen. Wij gaan daarom graag met u in gesprek. U kunt contact opnemen met de regionale projectleider of programmacoordinator in uw regio.

 • Wat betekent Special Heroes voor onze school en onze leerlingen?

  Door Special Heroes ervaren uw leerlingen hoe leuk sport en bewegen kan zijn! De kennismaking met sport en bewegen gebeurt door diverse clinics op school  en bij sportverenigingen bij u in de buurt. Ons uiteindelijk streven is om leerlingen zoveel mogelijk structureel te laten sporten en bewegen in hun vrije tijd en in hun eigen leefomgeving. Wij leggen de hiervoor noodzakelijke verbindingen tussen lokale/ regionale partijen. Special Heroes bevordert de maatschappelijke integratie van uw leerlingen en de uitbreiding van hun leefwereld. Het sporten en bewegen vergroot hun zelfvertrouwen, geeft kracht en maakt trots!

   

 • Wij willen als gemeente graag samenwerken met Special Heroes. Bij wie kan ik daarvoor terecht?

 • Ik wil graag stage lopen of werken bij Special Heroes, kan dat?

  Kijk voor onze laatste vacatures/ stageplekken op deze pagina.

 • Onze vereniging wil een aanbod creëren voor jongeren met een beperking. Hoe kunnen we dat realiseren?

  Dat is goed te horen. Meld uw interesse bij onze regionale projectleider in uw regio. Deze kijkt dan met samenwerkende partners naar de mogelijkheden.

 • Hoe kan ik meedoen aan het programma Special Heroes?

  Neem hiervoor contact op met de programmacoordinator in uw regio. Contactgegevens vindt u hier.