Sport P.A.'s op waterkamp

Dit schooljaar hebben we op het Vierbeek College voor het eerst Sport Professional Assistenten – kortweg Sport P.A.’s – opgeleid. Deze Sport P.A.’s leren hoe ze een groep deelnemers bij een sportieve activiteit moeten begeleiden of kunnen helpen bij een sportief evenement.

Tijdens de cursus hebben de Sport P.A.’s  geleerd hun talent op anderen over te dragen. De cursus is praktisch en doelgericht en de leerlingen ontvangen – als ze alle competenties en vaardigheden beheersen – een echt Sport P.A.-certificaat. Dit jaar zijn er vier leerlingen die het certificaat hebben behaald en daar zijn we super trots op!

Hoewel dit dus pas ons eerste jaar was dat we deze cursus hebben gegeven, zijn we als school al uitgenodigd door Special Heroes om aan een uniek project deel te nemen. ‘Onze’ Sport P.A.’s Gijs en Willemein mochten meedoen aan een Watersport 2-daagse op het Robinson Crusoe Eiland.

Op de eerste dag mochten ze zelf ervaring opdoen met watersport, zoals zeilen, kanoën, suppen en waterskiën! Maar er moest ook gewerkt worden! Want Gijs en Willemein moesten voor de volgende dag zelf een programma in elkaar draaien voor een watersportdag van een SBO-school en de leerlingen van deze school ook daadwerkelijk begeleiden op de dag zelf, samen met zes andere Sport P.A.-ers van het Mariendael Arnhem!

Ze hebben de SBO-leerlingen leren suppen (peddelen op een surfplank) en daarnaast nog enkele andere, hele leuke spelletjes bedacht en meegedaan. 

Gijs: “Ik vond het heel erg leuk om te leren suppen en om andere kinderen instructies te geven. Ik heb dit jaar sowieso veel geleerd tijdens de lessen Sport P.A. en vooral van Loes hoe je ook sportlessen moet geven.

Willemein: “Ik vond echt alles leuk. Er was een gezellige sfeer met de andere school. ‘Kneeboarden’ was best pijnlijk, maar heel gaaf om te doen!”  

Al met al was het een super bijzondere ervaring voor Gijs en Willemein, die veel geleerd hebben, gegroeid zijn in hun ontwikkeling, maar vooral ook heel veel plezier hebben gemaakt! Zij maar wij zelf ook zullen deze tweedaagse nooit meer vergeten!

Conclusie: volgend jaar doen we weer mee!
 

Loes Donderwinkel, sportdocent Vierbeek College Oosterbeek

Tweets