Special Heroes meets Brabant

Op maandag 4 juni as. vindt de netwerkbijeenkomst 'Special Heroes meets Brabant' plaats tijdens de watersportchallenge in Eersel. Stichting Special Heroes Nederland laat leerlingen met een beperking al sinds 2006 ervaren hoe leuk sporten en bewegen kan zijn via het programma Sport Heroes. De succesvolle methodiek van dit programma wordt inmiddels ook toegepast in andere programma’s van de stichting, zoals in Art Heroes (waarbij leerlingen kennis kunnen maken met kunst en cultuur).

Tijdens de netwerkbijeenkomst bieden we drie workshops aan waarin o.a. de methodiek ter sprake komt, maar ook hoe je juist lokaal ervoor kunt zorgen dat kinderen en jongeren met een beperking structureel van een mooie vrijetijdsbesteding kunnen genieten. De dag is interessant voor vakdocenten, schooldirecties, sport-, kunst- en cultuurbieders, buurtsportcoaches, sportconsulenten en medewerkers van gemeenten.

Special Heroes meets Brabant is een side-event van de Watersportchallenge, waarbij leerlingen van verschillende speciaal onderwijsscholen diverse activiteiten op en rondom het water beleven.

Locatie
Beachclub Zuyver l Buivensedreef 10 l 5521 RN Eersel

Programma 4 juni 2018
12.30                Ontvangst & Inloop

13.30                Opening Franceline van de Geer, programmacoördinator Special Heroes NL

14.00                Meer Maat(jes)werk in Special Heroes 2.0 – Nathan Robben, Special Heroes NL programma’s: Sport Heroes, Art Heroes, Ik ben P.A. en Gezonde School

15.30                Pauze

16.00                Workshop ClubExtra – Frank Bleekers, vakdocent bewegingsonderwijs, docent ClubExtra bij Stichting Kids in Zwolle en werkzaam in de ontwerpfabriek van Calo-Spuizz

17.30                Netwerkborrel en inloop

19.00                Gedrag (g)een probleem – Nathan Robben

Inschrijven
Inschrijven voor deze bijeenkomst kan tot 1 juni 2018. Stuur een e-mail met uw naam, functie en adresgegevens naar Melanie Meijers via mmeijers@specialheroes.nl. De workshops zijn gratis en meer informatie over de workshops vindt u hieronder.

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met regionaal projectleider Wendy van Creij via wvancreij@specialheroes.nl of op 06 20 40 53 81

Workshop Meer maat(jes)werk in Special Heroes 2.0

Special Heroes Nederland is sinds 2005 succesvol actief met een programma om de achterstanden in sport- en beweegparticipatie bij jeugd met een beperking terug te dringen. Special Heroes werkt daarbij intensief samen met scholen voor speciaal onderwijs, aanbieders en gemeenten. Deze lokale coalities zijn belangrijke maatschappen en hebben geleid tot nieuw maat(jes)werk voor kinderen en jongeren met een beperking binnen de domeinen Sport & bewegen, Kunst & cultuur, Werk & participatie en Voeding & gezondheid, waaronder onze programma’s ik word PA, Art Heroes, Sport Heroes en de gezonde school.   Special Heroes 2.0 kent nu al en straks nóg meer Heroes door dit maat(jes)werk! Het Heroes Vrijetijdsteam speelt hierin een belangrijke rol.

De workshop wordt gegeven door Nathan Robben, regionaal projectleider bij Special Heroes en vakdocent Kristallis Nijmegen.

Workshop ClubExtra 2.0

ClubExtra 2.0 staat voor bewegingsplezier voor alle kinderen, ook als je er niet zo goed in bent. Met ClubExtra sluiten we aan bij wat kinderen (nog net) wel kunnen en bieden we ze mogelijkheden om zelf weer een stapje vooruit te zetten. Je maakt in deze workshop kennis met de methodiek van  "de ontwerpfabriek" en natuurlijk gaan we die activiteiten ook uitvoeren!  

De workshop wordt gegeven door: Frank Bleekers. vakdocent bewegingsonderwijs en docent ClubExtra bij Stichting Kids in Zwolle.

Workshop Gedrag (g)een probleem

Speciaal voor mensen die werkzaam zijn in de sport, wordt een workshop georganiseerd over hoe je kunt omgaan met probleemgedrag van jonge sporters. In een interactieve avond geven experts op dit gebied tips en praktische handvatten. We gaan aan de slag met het vroegtijdig signaleren van ‘gedragsproblemen’ binnen een sportactiviteit. Het doel: escalatie voorkomen en de samenwerking tussen de trainer en de sporter te behouden of herstellen. 

Tweets