Samenwerking KNLTB en Special Heroes: Tenniskids@school ft. Special Heroes

Sinds september 2015 werken de KNLTB en Special Heroes samen met als doel om kinderen en jongeren met een verstandelijke en auditieve beperking en/of gedragsproblemen aan het tennissen te krijgen. Dit heeft geleid tot Tenniskids@school ft. Special Heroes. Vanaf april tot en met het najaar 2016 starten meer dan 10 scholen uit het speciaal onderwijs met tennislessen op scholen verzorgd in samenwerking met een tennisvereniging uit de buurt.

 

 

Tenniskids@school ft. Special Heroes biedt alle betrokkenen een aantal aantrekkelijke voordelen:

  • Voordeel 1 - Financiële ondersteuning voor verenigingen vanuit de KNLTB

Het is voor KNLTB-verenigingen mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen voor G-tennisprojecten. Dit is bijvoorbeeld een training, toernooi of andere activiteit voor de doelgroep G-tennissers. Ook kan men denken aan het opzetten van structureel G-tennis aanbod op de club of een kennismakingsdag voor mensen met een verstandelijke en auditieve beperking en/of gedragsproblemen. Deze activiteiten op de club kunnen ook voortgekomen zijn uit een Special Heroes project op een speciaal onderwijs school. Door financiële ondersteuning van G-tennisprojecten krijgen (potentiële) G-tennissers de mogelijkheid kennis te maken met en wegwijs te worden in de tennissport.

Lees hier meer informatie over de voorwaarden, de procedure en de aanvraag van financiële ondersteuning voor G-tennisprojecten. Vermeld bij het aanvragen van de financiële ondersteuning dat de vereniging deelneemt aan het Tenniskids@school ft. Special Heroes traject.

  • Voordeel 2 - Beschikbaar tennis- en lesmateriaal

Voor startende verenigingen van Tenniskids@school ft. Special Heroes is het mogelijk om gratis een Tenniskids@school pakket te ontvangen (zolang de voorraad strekt). Dit aanbod is mede mogelijk gemaakt door Menzis, partner van Special Heroes en jeugdpartner van de KNLTB.

Het pakket bestaat uit Tenniskids tennismaterialen zoals 8 minirackets, zachtere ballen, pylonnen, een lesmap en diploma’s. De pakketten zijn in te zetten voor lessen op school, een leuke afsluitende dag op de tennisvereniging en voor kennismakingslessen op de vereniging.

Reeds deelnemende verenigingen hebben de mogelijkheid om via de KNLTB uitleenservice tegen een aantrekkelijk bedrag tennismateriaal te lenen of aan te schaffen.

 Aanvragen materiaal via g-tennis@knltb.nl

  • Voordeel 3 - Workshop G-tennis voor tennisleraren en vrijwilligers

Vanuit de KNLTB wordt er in het najaar 2016 een Workshop G-tennis georganiseerd. Het doel van de workshop is om inzicht te geven in G-tennis, het kunnen herkennen van de signalen van gedragsstoornissen en als trainer of vrijwilliger hierop te kunnen inspelen.

Zodra de workshop is gepland sturen we hierover bericht. Als tennisleraar kun je bij deelname aan de workshop G-tennis PO punten behalen die meetellen voor het behoud van de trainerslicentie. 

 

Tip: betrek ouders bij Tenniskids@school ft. Special Heroes
In het Tenniskids@school ft. Special Heroes traject is het ontzettend belangrijk om de ouders te betrekken bij de tennisactiviteiten. Het informeren van de ouders kan door een brief (mee) te geven aan de kinderen of direct aan de ouders in samenwerking met Special Heroes en de speciaal onderwijsschool waar je als vereniging mee samenwerkt.

 

KNLTB
De KNLTB vindt het belangrijk om de sportparticipatie van mensen met een beperking te bevorderen. Vandaar dat G-tennis al jarenlang in het activiteitenaanbod van de KNLTB is opgenomen. De KNLTB onderschrijft de slogan ‘wat normaal kan, moet normaal gaan. Wat speciaal moet, moet speciaal’. Lees hier meer over op www.knltb.nl.

Special Heroes
Het programma Special Heroes is een sportstimuleringsprogramma met als doel om leerlingen uit het speciaal onderwijs te laten ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Special Heroes zet zich in om de sport- en beweegdeelname door kinderen en jongeren met een beperking te vergroten. Lees hier meer over op www.specialheroes.nl.

Meer informatie
Heb je vragen over Tenniskids@school ft. Special Heroes?
Neem dan contact op met de KNLTB via g-tennis@knltb.nl of bel 088 130 26 00. We helpen je graag!

Tweets