Iedereen kan een HELD zijn!

Special Heroes laat kinderen en jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Het is een stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen.

Nieuws

 • Aan de slag met Special Heroes Campus!

  Met trots lanceert Stichting Special Heroes Nederland een nieuw platform: Special Heroes Campus. Hét praktische informatieportaal voor sportprofessionals over bewegen en sporten van mensen met een beperking in de vrijetijdsbesteding. Hier vind je diverse informatie, zoals scholingen, leerboeken, tipkaarten en leskaarten voor activiteiten in de praktijk.

 • Genomineerden verkiezingen ‘Sportiefste SBO-School van Nederland’ bekend!

  De gemeente Den Haag zal dit jaar samen met de sportopleidingen van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan optreden als gastvrouw bij de verkiezing van ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’ en de eerste verkiezing van de ‘Sportiefste SBO-School van Nederland’.

 • Special Heroes Nederland werkt mee aan internationaal Kidmove-project

  Het Kidmove -project is een internationaal project dat medegefinancierd wordt door het Erasmus + Sport-programma van de Europese Unie. 

 • Leerboek Plezier in bewegen voor ieder kind

  Plezier in bewegen is belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de sport- en beweegdeelname nu, maar ook voor op de langere termijn. Niet alle kinderen leren moeiteloos lopen, zwemmen, gooien of vangen.

 • Menzis blijft Special Heroes Nederland trouw

  Samenwerking wederom verlengd met 3 jaar. Voor Menzis geldt: elk Menz is er één. Dat geldt zeker voor kinderen en jongeren die extra zorg nodig hebben zoals kinderen met een chronische ziekte of een beperking. Daarom is Menzis al vanaf het begin partner van Special Heroes Nederland en deze samenwerking wordt wederom verlengd tot en met 2021.

 • Steviger basis voor ClubExtra 2.0

  Calo Windesheim en Stichting Special Heroes Nederland hebben de toekomst van ClubExtra veilig gesteld. Beide partners werken de komende tijd in een alliantie aan een stevige basis onder dit sportaanbod voor kinderen en jongeren die bij de gewone sportvereniging niet of nog niet mee kunnen komen.

 • Op de foto van links naar rechts: Semmy Schilt, Peter Reinders vakdocent LO RENN 4, Daphne Veldman van Special Heroes, Brian Zahradnik vakdocent LO RENN 4 en Peter Boer trainer op de Fight Game Academy Semmy Schilt.

  RENN 4 bokst het voor elkaar

  Vanmorgen kwam Semmy Schilt in geheel eigen persoon om de derde en daarmee alweer de laatste kickboksclinic van deze periode te verzorgen voor de leerlingen van RENN 4 school De Atlas aan de Treubstraat.

 • Special Heroes NL geeft vorm aan maatschappelijke diensttijd

  ZonMw kent subsidie toe
  ZonMw heeft subsidie toegekend aan Special Heroes Nederland. Het doel is om, via het programma “Ik ben P.A.” (Professional Assistant), meer jongeren met een beperking deel te laten nemen aan de maatschappelijke diensttijd.

 • Special Heroes meets Brabant

  Op maandag 4 juni as. vindt de netwerkbijeenkomst 'Special Heroes meets Brabant' plaats tijdens de Watersportchallenge in Eersel.

 • Leerlingen speciaal onderwijs buffelen bij 5e editie Sport Heroes Survival Challenge Havelte

  Op donderdag 26 april 2018 was het dan zover! Voor het vijfde jaar op rij was het pittoreske Havelte het decor voor een geweldige survivalrun.

 • Uit je dak in Twente 10 juni 2018

  Op 10 juni 2018 organiseert Lionsclub Almelo voor de 2e keer 'Uit je dak in Twente'. Een schitterende rit speciaal voor cabrio’s in de regio Twente voor het goede doel: Stichting Special Heroes Nederland.

 • De Aventurijn Almere is de Sportiefste VSO-school van Nederland 2018

  De Aventurijn uit Almere mag zich als eerste de “Sportiefste VSO-school van Nederland” noemen. Drie VSO-scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen.

 • Meet-up Grenzeloos Actief auditief

  Op zondag 15 april organiseert Grenzeloos actief de Meet-up Grenzeloos actief auditief. 

 • ambassadeur VriendenLoterij Wolter Kroes en directeur Special Heroes Nederland Erna Mannen

  50 Extra speciaal onderwijs scholen aan de slag met Art Heroes dankzij Vriendenloterij

  VriendenLoterij schenkt 58,9 miljoen aan organisaties en projecten die mensen helpen mee te doen. Maar liefst 350.000 euro naar programma Art Heroes.

 • Schrijf je in voor de muzikale scholenwedstrijd Méér Muziek in de klas

  De muzikale scholenwedstrijd van Méér Muziek in de Klas is weer begonnen! Ken jij een enthousiaste klas die klaar is voor een muzikaal avontuur? De groepen 6 en 7 van de basisschool kunnen zich vanaf nu inschrijven voor Lang Leve de Muziek Show.

Pagina's