IEDEREEN KAN EEN HELD ZIJN!

Special Heroes laat kinderen en jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Het is een stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen.

FNO en Zorg én Perspectief

In Nederland kunnen veel mensen niet aan de samenleving meedoen zoals ze zouden willen. Bijvoorbeeld omdat ze kwetsbaar zijn door een chronische ziekte of een beperking. FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan. Daarom zetten wij ons in voor het vergroten van kansen, op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief. Zorg én Perspectief is één van de vier programma’s van FNO. Het doel van het programma is het verkleinen van het verschil in maatschappelijk perspectief tussen jongeren tot 25 jaar met een chronische aandoening en hun gezonde leeftijdgenoten. Zorg én Perspectief werkt vanuit vijf thema’s: Zorg, School, Sport, Werk en het overkoepelende thema Kracht.

Waarom partner van Special Heroes?
Special Heroes is een van de ruim 35 gesubsidieerde projecten van het programma Zorg én Perspectief. Waarom: omdat Special Heroes naadloos in de doelstellingen van het thema Sport van het programma past. Zorg én Perspectief wil onder andere, het sportaanbod vergroten en meer jongeren met een chronische aandoening toe leiden naar een passende sport. Dat is waar Special Heroes zich succesvol voor inzet.

Contactgegevens
Wendy van Hal
wendy_van_hal@fondsnutsohra.nl 
085-0403260
www.fondsnutsohra.nl/zorg-en-perspectief